Hardware

Comenta todo lo que quieras sobre este tema
Responder
Avatar de Usuario
Beto
· Rainer ·
Mensajes: 11697
Registrado: Miércoles 14 de Enero de 2009, 13:29

Hardware

Mensaje por Beto » Sábado 30 de Mayo de 2015, 10:40

Hardware

Avatar de Usuario
rusalko
· Ora et labora ·
Mensajes: 5207
Registrado: Miércoles 10 de Marzo de 2010, 8:10

Re: Hardware

Mensaje por rusalko » Jueves 10 de Marzo de 2016, 11:56

Mis amigos, se me ha caido el Nas; en principio no está dañado pero sí uno de los discos duros sata (3.5)
Lo he puesto en el Pc y arranca pero no lo detecta el ordenador. He intento a través de administrador de Windows, de data recovery y nada así que supongo que es tema electrónico y es tema jodido.
Son 4 teras llenitos de documentales, series,etc.
Sabeís alguien que recupere discos dañados en Coruña?

Avatar de Usuario
Tristan
· Golden Boy ·
Mensajes: 2127
Registrado: Domingo 27 de Abril de 2014, 18:26

Re: Hardware

Mensaje por Tristan » Jueves 10 de Marzo de 2016, 14:14

Esta empresa lo recoge en casa y recupera los datos: http://www.lazarus.es

Pero desconozco los precios, puede ser carete...

Avatar de Usuario
Charly Gaul
· Grimpeur ailé ·
Mensajes: 3258
Registrado: Domingo 08 de Mayo de 2011, 23:30
Ubicación: 43º 21' N

Re: Hardware

Mensaje por Charly Gaul » Jueves 10 de Marzo de 2016, 14:18

prueba a ver si recuva lo detecta.

Avatar de Usuario
rusalko
· Ora et labora ·
Mensajes: 5207
Registrado: Miércoles 10 de Marzo de 2010, 8:10

Re: Hardware

Mensaje por rusalko » Jueves 10 de Marzo de 2016, 22:11

Imposible con Recuva. Un técnico me dijo que cuesta quizás más de 100 pavos colocar una base electrónica nueva y veremos .Paso.
A empezar de nuevo.
Gracias meus.

Avatar de Usuario
krnicero
· Forero Profesional ·
Mensajes: 426
Registrado: Lunes 20 de Febrero de 2012, 20:19

Re: Hardware

Mensaje por krnicero » Lunes 16 de Marzo de 2020, 21:20

Rapaces, a ver se me botades unha man. Escarallóuseme un dos slots de RAM. Agora estou con un só e o PC vai pero un pouco xusto. Lin que o meu PC é un pouco raro coas RAM e que non lle funciona calquera. Eu de RAMs non teño moita idea, así que o que fixen foi non arriscar e buscar a mesma RAM que tiven que quitar (https://www.skhynix.com/eolproducts.vie ... &rc=module) e atopei varias de segunda man en ebay baratas pero hai unha serie de códigos que non son iguais. Varias delas son o mesmo modelo e todo igual, así que supoño que valen pero hai un número que non é igual e non sei se é unha característica ou é un número de lote ou que. Poño foto:

Imagen

Tódolos número son iguais menos o número da dereita e o de "KOREA XX" da esquerda. Nas miñas RAM no número da dereita aparece 1011 e nesas aparece 1105, 1029 e 1012. E nas miñas RAM aparece "KOREA 05". Noutras que atopei tamén cambian só esas dúas cousas. O de "KOREA XX" supoño que é o ano no que se fabricaron. O número da dereita non teño nin idea pero supoño que será un código de lote ou algo que non implica ningunha característica. Busquei información por Internet e non aparece nada desas dúas cousas (por iso digo o de que son números que non implican unha característica da RAM).

Estes son os requisitos do fabricante: https://www.manualslib.com/manual/35924 ... l?page=138
Spoiler:
Installing Additional Memory
The computer comes with double data rate 3 synchronous dynamic random access memory (DDR3-
SDRAM) dual inline memory modules (DIMMs).

DIMMs
The memory sockets on the system board can be populated with up to four industry-standard DIMMs.
These memory sockets are populated with at least one preinstalled DIMM. To achieve the maximum
memory support, you can populate the system board with up to 16-GB of memory configured in a high-
performing dual channel mode.

DDR3-SDRAM DIMMs
For proper system operation, the DDR3-SDRAM DIMMs must be:
●industry-standard 240-pin
●unbuffered non-ECC PC3-8500 DDR3-1066 MHz-compliant or PC3-10600 DDR3-1333 MHz-
compliant

NOTE: 1333 MHz DIMMS will only run at a speed of 1066 MHz.

●1.5 volt DDR3-SDRAM DIMMs

The DDR3-SDRAM DIMMs must also:
●support CAS latency 7 DDR3 1066 MHz (7-7-7 timing) and CAS latency 9 DDR3 1333 MHz (9-9-9
timing)
●contain the mandatory JEDEC SPD information

In addition, the computer supports:
●512-Mbit, 1-Gbit, and 2-Gbit non-ECC memory technologies
●single-sided and double-sided DIMMs
●DIMMs constructed with x8 and x16 DDR devices; DIMMs constructed with x4 SDRAM are not
supported

NOTE: The system will not operate properly if you install unsupported DIMMs.
Estas son as características da RAM doutra oferta na que só cambian tamén eses dous números:
Spoiler:
Imagen

Manufacturer Hynix
Manufacturer Part # HMT125U6TFR8C-H9
Memory Type DDR3 SDRAM
Capacity 2GB
Data Transfer Rate 1333Mhz
Pins 240 Pin
Bus Type PC-10600
Error Correction Non-ECC
Cycle Time 1.5ns
Cas CL9
Memory Clock 166Mhz
Rank Rank 2
Voltage 1.5
Eu o que vexo é que son as mesmas características que se piden, así que supoño que eses números non teñen importancia en canto á compatibilidade.

Avatar de Usuario
Fisterrán
· Señorío e tradición ·
Mensajes: 10900
Registrado: Jueves 11 de Marzo de 2010, 21:14
Ubicación: En cuarentena

Re: Hardware

Mensaje por Fisterrán » Jueves 19 de Marzo de 2020, 2:42

O que tes que mirar son as especificacións da placa. O teu PC é este https://support.hp.com/es-es/product/hp ... 14/manuals?

Se é ese, estabas usando 2 slots e agora só funciona un. E os outros dous? Ou dis que o que deixou de funcionar foi o módulo de RAM?

Se é esa placa podes meter 4x4gb máximo.
Teñen que ser DDR3 e non outras.
Teñen que ser de 1.5 V (hai xente que compra da voltaxe que non é e despois a placa non as recoñece).
Teñen que ser da mesma frecuencia, se teñen frecuencias distintas irán á velocidade da máis lenta.
Se teñen a mesma frecuencia poden funcionar en dual channel, pero se son de distinta marca pode que non, así que é mellor que sexan iguais pero non é obrigatorio.

Comprando esas que dis non deberías ter problema pero tamén podes comprar outra.

Avatar de Usuario
Carrabouxo
· Zascandil ·
Mensajes: 3131
Registrado: Sábado 13 de Marzo de 2010, 1:01

Re: Hardware

Mensaje por Carrabouxo » Sábado 21 de Marzo de 2020, 0:34

Fisterrán escribió:
Jueves 19 de Marzo de 2020, 2:42
O que tes que mirar son as especificacións da placa. O teu PC é este https://support.hp.com/es-es/product/hp ... 14/manuals?

Se é ese, estabas usando 2 slots e agora só funciona un. E os outros dous? Ou dis que o que deixou de funcionar foi o módulo de RAM?

Se é esa placa podes meter 4x4gb máximo.
Teñen que ser DDR3 e non outras.
Teñen que ser de 1.5 V (hai xente que compra da voltaxe que non é e despois a placa non as recoñece).
Teñen que ser da mesma frecuencia, se teñen frecuencias distintas irán á velocidade da máis lenta.
Se teñen a mesma frecuencia poden funcionar en dual channel, pero se son de distinta marca pode que non, así que é mellor que sexan iguais pero non é obrigatorio.

Comprando esas que dis non deberías ter problema pero tamén podes comprar outra.
Como di il, mesma frecuencia, mesmo voltaxe, mesma DDR.

Avatar de Usuario
krnicero
· Forero Profesional ·
Mensajes: 426
Registrado: Lunes 20 de Febrero de 2012, 20:19

Re: Hardware

Mensaje por krnicero » Domingo 22 de Marzo de 2020, 17:19

Graciñas.

Trabuqueime co dos slots. O que se avariou foi un módulo da RAM. Ó final xa pedín o outro día unha das que dixera. Estiven a mirar un pouco como ía o tema das RAM (nunca tivera que trocar ningunha) e xa vexo que si, que é así como dicides: Tipo de DDRX, frecuencia, voltaxe, CL, ECC/non-ECC e tal. Había outras que cumprían todas esas cousas pero custaban case o mesmo e preferín non arriscar e pedir as da mesma marca e modelo. E ademais, así, como di Fisterrán, é máis doado que funcionen en dual channel.

E o numeriño ese significaba a semana e o ano de fabricación. Por exemplo, 1011 quere dicir "semana 11 do 2010". E o de "KOREA XX" é un rollo da fabricación e pode poñer iso ou "CHINAXX".

Responder

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 2 invitados